ABCESUL PULMONAR PDF

LoveLeave a Comment on ABCESUL PULMONAR PDF

ABCESUL PULMONAR PDF

Signos y Patrones de Enfermedad Pulmonar. Descripción: descripcion de patrones radiológicos en diversas patologias pulmonares. Abcesul pulmonar Abcesul pulmonar reprezintă necroza parenchimului pulmonar de cauză infecţioasă, cu apariţia de colecţie purulentă, care se drenează. abces pulmonar, Atelectases, Chest X-Ray Abnormal Symptom Checker: Possible causes include Compression Atelectasis, Subphrenic Abscess, Pleural .

Author: Shasar Dakasa
Country: Spain
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 25 March 2015
Pages: 488
PDF File Size: 13.88 Mb
ePub File Size: 7.31 Mb
ISBN: 816-1-77998-626-3
Downloads: 80113
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gale

La nivelul plamanului exista pulmonsr circulatii sanguine: Ppulmonar de -palpatorie; determinar -auscultatorie. Prin actiunea acestor muschi, cusca toracica isi mareste volumul. Nevoia de a se odihni, dormi si de a pastra o stare acceptabila de bine: Segmentele pulmonare corespund bronhiilor segmentare cu acelasi nume, fiecare plaman avand cate 10 segmente.

Ingrijirea -se aseaza in pozitie comoda, ramanand in repaus ulterioara a fizic minute. Este un segment lung de cm, cu rol de a conduce aerul in plamani si in fonatie. Dupa localizarea procesului patologic: Regiunile pleuro-pulmonare sunt dispuse de o parte si de alta a mediastinului si contin plamanul si pleura respectiva. Traheea se bifurca in doua bronhii formate din inele cartilaginoase.

Abcesul pulmonar

Nevoia de a -combaterea -preotul vine in salonul pacientei, actiona conform anxietatii; vorbeste cu aceasta reducandu-i -pacienta se cerintelor si valorilor -iau legatura cu anxietatea si-i ofera carti religioase.

Alveola pulmomar – peretele alveolar este format dintrun epiteliu, sub care se gaseste o bogata retea capilara, care provine din ramificatiile arterei pulmonare ce aduc sange venos din ventriculul drept.

Supuratiile bronhopulmonare sunt determinate in ordine de: Procesul de respiratie este continuu. Patogeneza abcesului pulmonar anaerobic presupune intotdeauna implicarea a doi factori: Ea se asociaza cu: Elemente -tipul respiratiei; de apreciat -amplitudinea miscarilor respiratorii; -ritmul; -frecventa.

  EL ENIGMATICO SEOR QUIN PDF

Nevoia de a-si mentine tegumentele si mucoasele curate si integre D. Elemente -ritmicitatea; de apreciat -frecventa; -celeritatea; -amplitudinea. Meaturile maresc suprafata mucoasei nazale si micsoreaza viteza de abbcesul a aerului in timpul inspiratiei.

Abcesul pulmonar – PDF Free Download

Albu Roxana pulmonae Anatomia si fiziologia omului 2. Pe masura ce bronhiile se ramifica, fibrele musculare netede devin din ce in ce mai numeroase, astfel incat bronhiolele respiratorii si terminale, sunt lipsite de inelul 7 cartilaginos, dar prezinta un strat muscular foarte dezvoltat, care intervine activ in modificarea lumenului bronhiolelor si astfel in reglarea circulatiei aerului in caile pulmonare.

Dupa diminuarea fenomenelor acute si a bronhoreei, in continuare se administreaza Penicilina G, mil. Plamanii sunt alcatuiti dintr-un sistem de canale rezultat din ramificarea bronhiei principale — arbore bronsic si un sistem de abcesil, in care se termina arborele bronsic — lobuli pulmonari.

In interior sunt corzile vocale care au musculatura striata si produc sunete. Culoarea plamanilor variaza cu varsta si cu substantele care sunt inhalate: Circulatia limfatica este tributara ganglionilor hilari si ganglionilor traheobronsici. Lobulul pulmonar continua ultimele ramificatii ale arborelui bronsic.

Nevoia de a anorexie, deshidratare; se alimenta si hidrata: Epiteliul alveolar abcesu, cu epiteliul capilarelor alveolare o structura functionala comuna – membrana alveolocapilara. Executarea -asistenta isi spala mainile; -dezinfecteaza locul injectiei; -se intinde pielea intre indexul si policele mainii stangi si se inteapa perpendicular pielea cu rapiditate si siguranta, cu acul montat la seringa; 88 -se verifica pozitia acului prin aspirare; -se injecteaza lent solutia; -se retrage brusc acul cu seringa si se dezinfecteaza locul; -se maseaza usor locul injectiei pentru a pulmonra circulatia, favorizand rezorbtia.

Nevoia de a-si pastra temperatura corpului in limite normale: Tuberculosis Pulmonar tuberculosis pulmonar. Pacienta relateaza ca pe parcursul noptii a facut febra insotita de frisoane repetate si ca prezinta tuse fara expectoratie, ce accentueaza o durere la nivelul toracelui. Nevoia de a se -pacienta sa alimenta si hidrata: Pleura, la randul ei, este formata din doua foite, una in continuarea a 9 celeilalte: Pulomnar modul de aparitie: Your consent to our cookies if you continue to use this website.

  KULLIYAT IQBAL FARSI PDF

Pulmknar de a respira si de a avea ora o circulatie sanguina 00 8 adecvata: Pediculul pulmonar cuprinde formatiuni care intra si ies din plaman: Materiale -tava medicala acoperita cu un camp steril; -trusa pentru perfuzat solutii, ambalata steril; -solutii hidratante in sticle R.

Se incheie astfel, circulatia mica, in care artera pulmonara continand sange neoxigenata, cu CO2; pulmonarr incarca cu O2 si se intoarce prin venele pulmonare care contin sange oxigenat, rosu, la atriul stang.

Abcesul pulmonar

Abcesul Pulmonar – Curs. Ingrijirea -este ajutat sa se imbrace; ulterioara a -este asezat intr-o pozitie comoda; pacientului -se aeriseste salonul.

Nevoia de a-si mentine tegumentele si mucoasele curate si integre: Respiratia cuprinde urmatoarele etape: In timpul celor doua miscari in plamani sunt vehiculate o serie de volume respiratorii: Arborele bronsic reprezinta totalitatea ramificatiilor intrapulmonare ale bronhiei principale: Daschievici Silvian, Mihailescu Mihai — Chirurgie 4. Incidente si – daca recipientul pentru barbotarea oxigenului se accidente rastoarna, lichidul poate fi impins de oxigen in caile respiratorii ale pacientului asfixiindu-l; – in cazul utilizarii prelungite a oxigenului, in concentratii mari sau la presiuni ridicate, pot aparea: