INVATA SAH PDF

PhotosLeave a Comment on INVATA SAH PDF

INVATA SAH PDF

Joc șah cu calculatorul. Index | Forum | E-mail Cele mai tari jocuri online te asteapta aici pentru pauza de care ai nevoie dupa sutele de ore de invatat! E timpul. Ti-am promis in titlu, insa, o cale simpla de a invata Go. Go-ul se joaca pe o tabla in care nu conteaza patratele (ca in sah), ci punctele in care liniile se. Latest cefixime mg gonorrhea Videos Added. LIVE Blitz Chess Commentary # Computer Impossible – English, closed system · admin · March

Author: Fenrishicage Gudal
Country: Kuwait
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 8 November 2015
Pages: 168
PDF File Size: 10.41 Mb
ePub File Size: 9.38 Mb
ISBN: 949-4-61937-116-9
Downloads: 27397
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Nejas

As putea chiar s-o fac sub forma unui graf neorientat conex oarecare. Te rog sa citesti in prealabil politica de utilizare a datelor personale.

Go-ul se sha pe o tabla in care nu conteaza patratele ca in sahci punctele in care liniile se intersecteaza. Deci mai raman sase. Piesele sunt toate la fel, rotunde, negre si albe. Teritoriul este o zona a tablei ce are ca granite piese vii de o aceeasi culoare si eventual margini ale tablei.

Pe de alta parte, un grup mort este un grup care desi nu este capturat ba chiar poate are destul de multe libertatinu are posibilitatea de a-si construi doi ochi valizi.

Secretul consta aici in faptul ca grupul atacator nu este nici el viu si nici nu-si poate construi ochi aah, si s-ar pune pe sine in pericol atari daca ar incerca sa-l puna pe invatx in atari. Urmand aceeasi analogie, notiunile de ko, viata si seki vor aparea ca roade ale acestora doua din urma. Nu-mi trecuse nicio clipa prin minte faptul ca este posibil sa se poata xah un grup de piese care sa nu poata fi capturat niciodata.

Asa ca ce-ar fi sa vedem care sunt lucrurile esentiale pe care trebuie sa le stii pentru a putea juca Go. Viata din Go este, poate, notiunea cel mai dificil de inteles de catre un incepator. Cum, insa, la fiecare mutare se poate plasa pe tabla doar maxim o piesa, negrul nu-i va putea ocupa niciodata albului acesti ochi.

» cea mai simpla cale de a invata Go :igotopia

Libertatea, captura, si teritoriul. Nu stiu, si n-o s-o stiu niciodata. Un grup conex format din mai multe piese se comporta in joc ca si cum ar fi o singura piesa adica: Situatia aceasta apare doar spre finalul jocului, cand starea invats de pe tabla este stabilizata. Cum e posibil ca un grup care nu are doi ochi sa nu poata fi capturat?

  AVUTIA IN MISCARE PDF

Inainte de asta, insa, simt nevoia sa simplific si mai mult lucrurile. Alatura-te celor peste de igotopieni. Si totusi, cum se poate asta? invat

Statistici server

Odata descoperita captura, nu va trece mult pana vei observa ca pot aparea cu usurinta situatii in care prin capturarea unei singure iinvata piesa ce i-a ocupat ultima libertate ramane in atari. Ssh este un punct liber de pe tabla adiacent deci aflat in imediata vecinatate a unei piese sau sahh conex de piese.

Armata creierelor cu muschi. Totusi, ce urmeaza dupa ce ambii jucatori au mutat pas? In momentul acela piesa sau grupul conex este ridicata de pe tabla, pastrandu-se pana la finalul jocului de catre celalalt jucator in multimea sa de prizonieri. Atata timp cat am definita notiunea de libertate, pot juca Go pe acea tabla. Daca o astfel de situatie apare pe tabla, cele doua grupuri eah vii iar eventualul teritoriu schitat acolo nu apartine niciunuia dintre cei doi jucatori.

Doar e clar ca in momentul in care toate libertatile unui grup sunt ocupate de piese de cealalta culoare grupul este capturat, nu? Mai precis, pot aparea situatii in care un jucator considera ca un anumit grup opus este mort, in vreme ce celalalt il considera viu.

Brought to you by Displet. Daca ai citit articolul de care vorbesc si esti si tu in situatia de a nu fi cunoscut in prealabil Go-ul, probabil in clipa asta ti-ai dori sa-l ivnata. Punctele goale de pe tabla care au ca granite piese vii de ambele culori sunt puncte neutre.

Ar putea rezulta in cateva ore sau in cativa ani, in functie de caz. Libertate Libertatea este un punct liber de pe tabla adiacent deci aflat in imediata vecinatate a unei piese sau grup conex de piese. Pentru accesarea lui in continuare te rog sa iti exprimi acordul cu privirea la politica de prelucrare a datelor personale. Exemplul cel mai simplu? Credeam ca odata trecut de acest hop totul va merge ca uns si nu ma va mai putea uimi nimic. In aceasta situatie jocul se reia, cei doi jucatori continuand sa mute pana invtaa situatia acelor piese devine clara pentru amandoi.

  BEYIN PLASTISITESI PDF

Un teritoriu este cu atat mai mare cu cat numarul de puncte goale, sau ocupate cu piese moarte de cealalta culoare din zona inconjurata este mai mare. Scopul esential al jocului de Go este acela de a ocupa mai mult teritoriu decat celalalt jucator.

O piesa plasata in centrul unei table goale are 4 libertati, in vreme ce o piesa plasata pe marginea acelei table are doar 3 libertati, iar una plasata in coltul tablei doua libertati.

O piesa sau un grup conex care a fost in atari la mutarea anterioara este capturata daca la mutarea curenta invatw sa libertate este ocupata de o piesa de cealalta culoare. Ce stiu cert este faptul ca in momentul in care am vazut pentru prima data un grup viu pe o tabla de Go am trait o revelatie. Pot exista libertati plasate de asa maniera incat sa nu poata fi ocupate de piese de cealalta culoare. Totusi, spre deosebire de un grup viu care odata ce devine viu nu mai poate muriun grup mort de multe ori nu este cu certitudine mort atata timp cat jocul nu s-a incheiat.

Stiu cat de important este sa ai cui sa-i pui o intrebare imediat ce ai o neclaritate, asa ca sunt aici pentru tine. Jucatorul care joaca invafa negrele face prima mutare. Celelalte trei puncte ko-ul, viata si seki-ul vor rezulta automat, in timp, jucand, gandind.

Joc șah cu calculatorul

Voi vorbi in curand despre fiecare dintre ele. Incercand sa reduc totul la esenta, am ajuns la opt lucruri fundamentale pe care trebuie sa le cunosti si intelegi szh a putea juca Go:. Captura O piesa sau un grup conex care a fost in atari la mutarea anterioara este capturata daca la mutarea curenta ultima sa libertate este ocupata de o piesa de cealalta culoare.

Odata plasata pe tabla, o piesa nu mai este deplasata de acolo pana la sfarsitul jocului.